🔫

Már lőttél egy fegyverrel?

Már lőttél egy fegyverrel?

Mentem a lőtérre nemrég. Kaptam egy ajándékutalványt a szülinapomra.

Nos, ez már a harmadik alkalom volt, hogy a lőtéren jártam. Ugyanaz volt, mint általában: lőttünk pisztollyal, puskával és gépfegyverrel. Ha valaki szeretne egy mesterlövész puskával lőni, arra is van lehetőség. A legnagyobb puska nagyon hasonlít egy igazi ágyúhoz!

Azelőtt, már lőttem egy karabéllyal és egy sörétes puskával.

image

A sörétes puska a kedvencem!

De miért lő valaki egy fegyverrel? Hát, mert jó szórakozás! Sok fegyvert látunk a filmekben vagy a videojátékokban, és érdekes kipróbálni. Célozni is érdekes. De a legérdekesebb talán az, hogy milyen kihívást jelent az egész. Úgy értem, hogy a visszarúgás [recoil] elég erős, legalábbis sokkal erősebb mint amilyennek tűnik a moziban. S még van bele valami, egy "je ne sais quoi", ami valószínűleg csak a fegyverektől kapható, valami a hatalom kapcsolatban ["something to do with power"], biztos azért mert ölni is lehet fegyverrel.

Elképzelhető az is, hogy valamikor adódik olyan eset, amikor lesz szükséges egy fegyvert használni önvédelemre. Reméljünk inkább hogy nem, de akkor jobb, ha tudom használni a fegyvert, mintha nem.

Végre, ha szereted a tűzjátéknak a szagát, ez is jó ok lőni egyet, mert a tűzjátéknak és a lőpornak a szaga (és persze anyaga) pont ugyanaz!