🤓

Bemutatkozás (a programozással kapcsolatban)

Sziasztok!

A nevem Fábián.

Sok éve foglalkozom a programozással. De igazából, soha nem dolgoztam profi programozóként. Inkább, mindig voltak saját projektjeim, amiből pénzt tudtam keresni.

Mostanában, van egy nyelvtanuláshoz kapcsolódó saját cégem. Készítettem egy olyan online képzést, amiből meg lehet tanulni az angolt. Technológia szempontjából, a kliens az HTML meg CSS meg tiszta JavaScript… és még használom a D3js könyvtárat is, ami tökjó (D3js-szel, sokféle SVG-t és grafikont vagy diagramot meg lehet vele készíteni). A szerver oldal, az PHP, de elég sok Python szkriptet is írtam bele. Az az érdekes ebben a képzésben, hogy látni is lehet az angol kiejtést, és koncentrálhatunk bármely hangra.

Meg lehet látni, hogy melyik hangokból áll egy szó. Vagy, ha rosszul hallasz egy angol hangot, akkor lehet kattintani arra a hangra és sokszor ismételni. Az angol elég könnyű nyelv, de az a nagy nehézség benne, hogy nagyon laza a kapcsolat az írás és a kiejtés között! Például, hogy is mondjuk az "ezredes"-t angolul? Úgy van írva hogy "co-lo-nel", de a helyes kiejtés az, hogy "ker-nel" (csak kettő szótag és van egy R hang benne)! Tiszta őrület! Szóval programoztam egy olyan eszközt, az oktatáshoz, ami nagy segítség a helyes kiejtés megtanulásában.

Ezenkívül, ami a programozást illeti… Mostanában egy kis programozást tanítom a magyartanárom fiának. Programozunk egy kis Mario-t, tiszta Javascripttel. Ez jó kis vicces "side projekt".

És azt hiszem… ennyi!

u.i.: vajon... hol használtam ezt a bemutatkozást? Már elfelejtettem! Az angol képzésem itt van.